9.8 C
София
сряда, 28 февруари 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

Руски хакери се прицелват в НАТО и източноевропейски държави

 

Руски хакери наскоро са се опитали да проникнат в мрежите на НАТО и военните на някои източноевропейски държави, съобщава анализ на заплахите на Google, съобщи Ройтерс.

В доклада не се посочва кои държави са били обект на атаките, предприети от базирана в Русия група, наричана Coldriver или Callisto.

„Тези кампании са били изпратени чрез новосъздадени акаунти в Gmail до акаунти, които не са в Google, така че процентът на успеваемост на тези атаки е неизвестен“, се казва в анализа.

Русия, която в момента е подложена на тежки западни икономически санкции след решението ù да нахлуе в Украйна на 24 февруари, редовно отрича обвиненията в организиране на кибератаки срещу западни цели.

През 2019 г. финландската фирма за киберсигурност F-Secure Labs описа Calisto като неидентифициран участник в заплахи, „който се интересува от събиране на разузнавателна информация, свързана с външната политика и политиката на сигурност“ в Европа.

Групата се е насочила и към център за върхови постижения на НАТО, се казва в доклада на Google, без да се уточняват подробности.

Източник: БНР

Последни новини

- Реклама -