9.7 C
София
неделя, 14 април 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

Рускa бомба разруши театър в Мариупол, където се укривали жени и деца

Рускaта армия е хвърлила мощна бомба върху драматичен театър в Мариупол, където повече от хиляда жители, предимно жени и деца, са се укривали от обстрел.  Това съобщи бившият губернатор на Донецка област Серхий Тарута пред The Insider.  Колко души се намират сега под развалините, не е известно, тъй като не може да се достигне до него поради постоянния обстрел.

„В самия театър хората бягаха от обстрела, а долу имаше бомбоубежище. Входът на бомбоубежището, вдясно от театъра, е блокиран от разрушена сграда, така че не знам дали то е поразено или не и никой не се допуска  там, за да може поне да се отвори входът на бомбоубежището и да се разбере какво се случва“, каза Тарута.

Според него в бомбоубежището може да се намират от хиляда до хиляда и петстотин жители на Мариупол с деца.

„Там се водят боеве и няма комуникация. Подпалват всички автомобили на Министерството на извънредните ситуации. Доколкото знам, хората са били в бомбоубежището три дни подред, когато са обстрелвали, поне 25 самолета бомбардират Мариупол всеки ден“, обясни той.

По-рано беше съобщено, че руските военни са взели за заложници над 400 души в голяма болница в Мариупол. Има информация, че е завзета и военна болница, но няма връзка с нея.

Мариупол, ключов пристанищен град на Азовското крайбрежие, е обкръжен от руските сили вече повече от две седмици, а на жителите му е отказан достъп до храна, вода и електричество. Продължава обстрелът и бомбардировките в града. Според местните власти от началото на войната в града са загинали 2187 души, а руските войски „умишлено удрят“ цивилни цели. Руското министерство на отбраната твърди, че ударите са насочени само към военна инфраструктура.

Източник: БНР

 

Последни новини

- Реклама -