spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
сряда, 5 октомври 2022 г.
5.2 C
София
Категории:

Сабрутев от ПП: Няма как да се направи експертно правителство

Избрано

Идват избори, независимо от третия мандат. Как ще се направи експертно правителство – откъде ще дойдат тези експерти – експерти от ГЕРБ и депутати от ГЕРБ, които слушат Бойко Борисов. 

Това коментира депутатът от „Продължаваме промяната“ Венко Сабрутев по БНТ. По думите му важно е да има нов парламент, защото от Народното събрание започват всички промени в държавата.

Бихме подкрепили „Демократична България“ в третия мандат, но ключовото е да няма промяна в нашите приоритети. Ще подкрепим всякакви усилия да се състави кабинет. Няма как да се говори за премахване на модела „Борисов“ с Борисов. Ние слагаме ясна червена линия и никакви преговори с Борисов, Пеевски и Трифонов.

Съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов вчера се обяви за по-технократско правителство. Според него ярките политически фигури трябва да направят крачка встрани в името на важните за България приоритети. Думите му станаха повод за коментара на Сабрутев.

Видях страх у депутатите, докато водехме разговори за кабинет на ПП начело с Асен Василев, каза още депутатът от „Продължаваме промяната“.

 

Снимка: БГНЕС

Последни новини