25.8 C
София
събота, 15 юни 2024 г.

Васил Божков вече е в България, задържан е за 24 часа (ВИДЕО)

Самолетът с Васил Божков на борда кацна в София преди минути. Той се приземи на Терминал 2.

Още на пистата Божков бе посрещнат от екип на Гранична полиция. Униформените го отведоха за медицински прегледи, както е по процедура, и му връчиха призовката, че е издирван.

Граничарите ще предадат Божков на следователи, които ще му предявят 3 разследвания, по които бизнесменът е обвиняем. С него е адвокатът му Георги Гатев.

След това ще го закарат в ареста. Ако Божков е зле здравословно, ще го закарат в болницата към следствения арест и затвора в София. Той има издадена заповед за задържане до 72 часа. След това наблюдаващите прокурори ще преценят дали да внесат искане за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Срещу Божков има общо четири разследвания. По едно от тях той е обвиняем като поръчител на убийството на Манол Велев, на хазартен бос от Благоевград и на един от атентатите срещу Алексей Петров. Божков обявява завръщането си у нас ден след погребението на бившата барета и точно осем дни сред показния разстрел на Петров.

През пролетта на миналата година бизнесменът обяви, че е дал показания, в които уличава в корупция бившия премиер Бойко Борисов, бившия финансов министър Владислав Горанов и медийната съветничка на лидера на ГЕРБ Севдалина Арнаудова. Малко по-късно Борисов, Горанов и Арнаудова бяха арестувани, а 24 часа след това освободени, без да им бъдат повдигнати обвинения.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини