- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_img

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
сряда, 30 ноември 2022 г.
3.4 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

САЩ към Китай: Заставате на грешната страна на историята

Избрано

Подкрепата на Китай за Русия може да бъде сериозна грешка както на Пекин, така и на други страни, което ще ги постави на „грешната страна на историята”. Това заяви представител на Държавния департамент на САЩ, цитиран от британския „Гардиън”.

„Хората, които заемат страната на Русия, неизбежно ще се окажат на грешната страна на историята“, каза говорителят на Държавния департамент. Той отбеляза, че САЩ са загрижени за съюза между Пекин и Москва, но смятат, че Китай „вече е направил своя избор“.

По-рано беше съобщено, че руският и китайският президенти Владимир Путин и Си Дзинпин са провели телефонен разговор. В него държавните глави потвърдили готовността си да се подкрепят взаимно в различни многостранни формати, съобщава руската RT.

Въпреки това Китай, според китайския министър на отбраната Уей Фънхе, не е предоставил материална помощ на Руската федерация за провеждането на т. нар. специална операция в Украйна. В коментар обаче „Бизнес инсайдър” твърди, че Русия не е усетила натиска на западните санкции поради подкрепата, която получава от Китай и Индия.

 

Снимка: MKRU

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини