- Реклама -

- Реклама -

четвъртък, 30 март 2023 г.
10.8 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Свиленски: Мая Манолова се молеше пред вратата на Борисов, а сега лъже

Лидерският въпрос не е в дневния ред на БСП. Това коментира Георги Свиленски от БСП в „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ. „Големият проблем е, че Нинова не допуска да съберат ГЕРБ и БСП на едно място в управлението.

 

„Това няма да й го простят никога. Тя винаги ще бъде критикувана, че не допуска такава коалиция. Искат да си намерят лидер, който веднага след изборите да отиде и да подкрепи първият мандат на ГЕРБ. Такъв лидер им трябва, такава парламентарна група“, каза Свиленски.

Според него на лидерската среща с ГЕРБ не се е родило нищо.

Той посочи, че предстоящият конгрес на 11 и 12 февруари, както и днешното заседание на Националния съвет, са рутинни.

Свиленски коментира, че на конгреса ще разглеждат концепция за промяна в устава, концепция за нова програма на партията. „Всички говорят за новото ляво, но никой не казва какво е то“, каза Свиленски.

Според него БСП не е отстъпила от лявото, тъй като е вдигнала пенсиите, направила е безплатни детските ясли и градини.

Той коментира и появило се разследване срещу Румен Гечев, в което се твърди, че е лобирал в името на Русия и че Крим е руски. „Не е че лобирал, че Крим е руски, а че е бил наблюдател на президентски избори в Русия“, каза той и уточни, че е обичайна практика депутати да наблюдават избори в други страни. „Тези спекулации и на тях трябва по някакъв начин да се сложи край. Най-добре ще го направи проф. Гечев“, смята Свиленски.

„Това, което направихме, е да вземем мандата от Радев и да го занесем в парламента, попитахме и парламентарно представените партии дали искат да има правителство”.

Така Свиленски отговори на въпрос, свързан с лидерската среща в Народното събрание, на която присъства Бойко Борисов.

„Мая Манолова ходеше пред вратата на Борисов да се моли за омбудсман, а сега лъже нашите членове и нашите избиратели. Тя си позволи вчера да разкритикува минималната работна заплата”, допълни той.

Според Георги Свиленски всяка дума на ПП и ДБ е „БСП“, защото без социалистите не може да има правителство.

На въпрос дали има охлаждане в отношенията между Нинова и Радев, той отговори: „Ръководството на БСП през тези години не сме си позволили да кажем една дума срещу президентската институция, но за сметка на това ние получихме най-големите критики от тях”.

- Реклама -

Последни новини