20.8 C
София
неделя, 26 май 2024 г.
Категории:

Свиленски: Стабилността на коалицията се крепи на участието на БСП

„Стабилността на коалицията се крепи на участието на БСП, ако извадят БСП от тази коалиция, правителството пада. Без БСП в рамките на този парламент не може да има правителство. Целта на ГЕРБ е да се върне отново на власт, да се прилепи към управлението. Не е комфортно да си в опозиция при управление, което проверява и разследва твоите сделки. Това, че аз съм викал оставка към премиера Кирил Петков на Шипка е спекулация, кой е хвърлял снежните топки е работа на службите за сигурност. Няма дистанциране от страна на БСП към президента Румен Радев, няма разделение и противоречие, това са спекулации“, заяви Георги Свиленски от БСП.

Той коментира оставката на Стефан Янев така: „Няма напрежение в правителството, смяната е нормална процедура, когато между министър и министър-председател има някакви противоречия. Едва ли Кирил Петков би се съобразил с което и да е наставление на посолство. Факт е, че една част от нещата могат да бъдат казани за публиката, а друга част не могат и не трябва да бъдат казани“.

Георги Свиленски добави, че Кирил Петков не е политик с опит, а е човек от бизнеса. „Не може да очаквате поведение от него като от професионални политици като Корнелия Нинова“, допълни Свиленски.

Той поясни, че министърът на отбраната по коалиционно споразумение е представител на „Продължаваме промяната“ и БСП не може да посочи и оттегли човека.

„България ще загуби от санкциите срещу Русия. Загубите, които ще понесем и от енергоносителите, и от туризма за страната ни, са много. България като история е най-пряко свързана с Русия. Това, което прави Путин е недопустимо“, каза още Георги Свиленски.

 

Източник: БНТ

кадър: БНТ

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img