spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
вторник, 4 октомври 2022 г.
8.9 C
София
Категории:

Сергей Шойгу нареди унищожаването на далекобойните оръжия на Киев

Избрано

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу е инструктирал военните да дадат приоритет на унищожаването на украинските ракетни и артилерийски оръжия с голям обсег, съобщи министерството на отбраната.

Според него приоритет е унищожаването на украинските далекобойни оръжия, използвани за обстрел на цивилни селища и складове за съхранение на зърно в Донбас.

„Армейският генерал Сергей Шойгу инструктира командващите да дадат приоритет на унищожаването на вражеските ракети и артилерия с голям обсег на действие, от които се извършва обстрел на жилищни райони на населени места в Донбас и умишлени палежи на житни полета, както и на складове за зърно“, се казва в съобщение на Министерството на отбраната.

По-рано днес представителството на т.нар. Донецката народна република съобщи, че украинските сили са изстреляли 20 снаряда по населеното място на ДНР Пантелеймоновка и 8 снаряда по село Верхнеторецкое.

Властите в Киев пък съобщиха, че са нанесли поредица от успешни удари по 30 руски логистични центъра и складове с боеприпаса. Използвани са ракетни системи за многократно изстрелване, доставени от Запада.

Последни новини