- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_img

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
понеделник, 5 декември 2022 г.
6.4 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

Симеон II и Радев заедно в двореца „Врана“ слушат концерт

Избрано

В царския Дворец Врана се състоя първият музикален фестивал “Стремеж”, посветен на младите таланти на България, организиран от Фондация “Йордан Камджалов” и Фонд “Цар Борис и Царица Йоанна”.

В трите фестивални вечери млади български таланти манифестираха своите вече международно признати качества. Откриването стана неслучайно на 22 септември, деня на обявяването от Цар Фердинанд I на българската независимост.

В тази първа тържествена вечер високата публика се наслади на изпълненията на Атанас Маринов (кларинет) и Виктория Василенко (пиано), които изпълниха произведения на Шуман, Росини, Дебюси и Бизе, във втората вечер на дворцовата сцена излязоха Лора Маркова (цигулка) и София Чернишкова (пиано), които изпълниха произведения на Бах, Сен-Санс, Григ и Паганини.

В третата заключителна вечер в присъствието на Симеон Втори и Царица Маргарита, на президента Румен Радев на сцената триумфира прочутият млад виртуозен пианист Емануил Иванов.

От балкона на двореца църковно-славянски песнопения и “Gloria” на Вивалди изпълни Музикална лаборатория “За човека” под диригентството на самия Маестро Йордан Камджалов.

В края на вечерта от името на Царското семейство, като домакини Маестро Камджалов, вдъхновител и инициатор на този фестивал, закри първия музикален фестивал в Царския Дворец Врана, след което Президентът Румен Радев каза няколко заключителни думи, в които благодари на Царското семейство за фестивала, на Маестро Камджалов за инициативата.

 

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини