spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
неделя, 2 октомври 2022 г.
16.5 C
София
Категории:

Симона Радева изригна във Фейсбук: Сърбайте си попарата, злобни човечета

Избрано

Полицайката Симона Радева, която помагала на Семерджиев да се крие, а той 3 пъти е хващан зад волана с дрога, изригна във Фейсбук:

„Надявам се в най-скоро време истината да излезе наяве. След което всички да си сърбате попарата от написаното по мой адрес, без дори да сте запознати и да сте видели нещо с очите си! Както и тези със заплахите към мен за живота и здравето ми, ще си понесете последствията! Никой от вас не е съдия, за да съди, още повече, когато не е видял и не знае какво се е случило! Бъдете живи и здрави всички „злобни човечета“ и се събудите малко, абстрахирайки се от статии, които всеки един може да напише и да раздухва! Спете спокойни вие и дано вашата съвест е чиста, когато заплашвате и се заканвате да отнемате нечии живот заради слухове! На мен съвестта ми е чиста!“

Симона Радева е на най-ниското ниво в йерархията на МВР. Тя е сержант от Охранителна полиция и носи униформа.

Според една от версиите полицайката му е осигурила стълба, за да се качи до жилището, в което беше задържан. Тя обаче обяснила на разпита, че други полицаи – от 4-о РУ, са доставили съоръжението, като са ходили да го вземат от автомивката му. Ключовете за апартамента на Георги Семерджиев изпаднали по време на катастрофата.

Проверява се дали тя е осигурила полицейската лампа и палка, намерени в джипа.

В четвъртък след разрешение от съдия са взети принудително проби от кръвта на Семерджиев и Симона Радева. Резултатите се очакват днес.

“Очевидно някои служители на СДВР са забравили понятието “нерегламентирани контакти с лица от криминалния контингент”. Не изглежда добре”, коментира Бойко Рашков.

В МВР е имало заседание под негово ръководство заради жестокия инцидент със смъртта на двете момичета.

Рашков е разпоредил на инспектората във вътрешното министерство да се разследват и всички случаи през последните 16 години, когато Георги Семерджиев е бил спиран на пътя. Материали са изпращани в прокуратурата, защото са го хващали да шофира без книжка, но от държавното обвинение ги връщали с указания да го глобят. Освен за връзките му със Симона Радева, която го е придружавала в нощта на кървавата катастрофа, МВР ще проверява има ли чадър над него от по-високопоставени полицаи.

На 11 юни например – три седмици преди фаталната катастрофа, Георги Семерджиев е спрян за проверка в “Студентски град”, но е пуснат.

“Този случай наричаме инцидент, който трябва да се изясни детайлно. Как се случи така, че е избягал от проверката? Преследван ли е, дали са проверявани камери за посоката, в която се е оттеглил, какви номера е имало на това превозно средство. Как тези полицейски служители са изпълнявали служебните си задължения? Ако са неспособни да упражняват полицейски функции, ще се разделим с тях”, заяви Рашков. На 11 юни фалшивата швейцарска шофьорска книжка на Семерджиев е останала в ръцете на полицаите, когато той си тръгнал.

Полицайката Симона Радева е студентка по право. Тя е с няколко татуировки, включително ръкав на дясната ръка. Семерджиев също е с изрисувано тяло, има татуси дори на лицето.

Отношенията между половете са една от темите, които най-много я вълнуват. Гаджето ми реши да ми вземе телефона, за да види дали му изневерявам. И там намери скрийншотовете, където той го прави. Май му стана тъпо… пише Симона Радева. Тя демонстрира и проруски афинитет. В един от статусите е публикувала снимка, на която Кирил Петков и Асен Василев са един до друг. Надписът гласи, че най-бедната страна в ЕС плаши Русия със санкции. А отдолу Владимир Путин вдига наздравица с думите “За вас, идиоти!”.

Групата, срещу която е давал показания бившият футболист, е на Радмил Ранов – Ради Ланеца. Тя беше разбита през 2019 г., но лидерите Ланеца и Веселин Христов-Паяка, както и повечето от членовете вече бяха избягали в чужбина. Върнаха се година по-късно, за да станат свидетели срещу двама от шефовете на ГДБОП тогава. Делото още е в съдебна фаза на първа инстанция. Подсъдими са 40 души. Някои от тях вече сключиха споразумения. Бандата на Радо Ланеца е била конкурент на друга столична групировка, към която е гравитирал Георги Семерджиев. Заради статута му на свидетел в сряда депутати попитаха Бойко Рашков дали Семерджиев не се е ползвал с чадър. Министърът обаче разказа за друг случай със защитен свидетел, на когото началник на едно от столичните районни управления издал разрешително за оръжие за часове, при положение че мъжът е осъждан над 20 пъти.

Освен че доказано е държал наркотици, Семерджиев е употребявал. На 11 юни му е направен тест, когато са го спрели в “Студентски град”. Тестът показал, че е дрогиран. Тогава той отказал да даде кръвна проба, а джипът му е бил дерегистриран.

За дългата си кариера като шофьор рецидивист на пътя Семерджиев има отнети 84 точки, а една шофьорска книжка е с 39.

В четвъртък началникът на отдел “Пътна полиция” комисар Тенчо Тенев говори за дрогираните шофьори в Столичния общински съвет. По думите му над 30% от водачите шофират под въздействието на алкохол или наркотици.

Миналата година в София са заловени 128 дрогирани зад волана, а за първите 6 месеца на 2020 г. са 178. Водачите с алкохол в кръвта, заловени от Пътна полиция през 2021-а, са 238, за тази досега са 298.

До края на май в цялата страна са регистрирани 295 случая на дрогирани шофьори и 353 пияни, които са били с алкохол в кръвта над 1,2 промила, показват данните на МВР.

Последни новини