- Реклама -

- Реклама -

събота, 1 април 2023 г.
10.6 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

„Системата ни убива“ си учредиха партия и ще участват на изборите

Собствена партия ще учреди движение „Системата ни убива“. От там уточняват, че ще участват на изборите на 2 април. Тъй като процедурата по получаване на регистрация отнема време, движението ще се яви в партньорство с партия-мандатоносител „Български съюз за директна демокрация“, с които споделят общи виждания.

В ядрото на партията ще са майките на деца с увреждания и участници в антиправителствените протести през последните години, поясни адвокат Росен Рашков, който ще е председател на новия проект, съобщава БНР.

„Взехме решение, че пътят напред продължава през създаването на нов политически субект, който ще защитава правата на най-увредените, на най-ниско сложените в обществото“.

На предишните избори активистите на движение „Системата ни убива“ участваха като гражданска листа на партия „Изправи се. БГ“ на Мая Манолова, която вече е част от обединението „Левицата!“. Росен Рашков обясни защо сега няма да подкрепят Манолова:

„Сега ситуацията е по-различна, тъй като „Изправи се. БГ“ е част от една широка коалиция, която е поставена на друга основа, и с част от партньорите, които са избрали от „Изправи се.БГ“ да бъдат, ние считаме, че имаме дълбоки различия“, обясни Росен Рашков.

Листите и програмата ще бъдат представени идната седмица.

Мандатоносителят „Български съюз за директна демокрация“ е регистриран през 2016г. и декларира, че основната цел е освен пряката демокрация и „защита на традиционните български ценности“.

 

- Реклама -

Последни новини