20.8 C
София
събота, 13 април 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

Скандалът в борбата стигна до спортния министър

Скандалът в националния отбор по борба стигна до министъра на спорта. Арбитър на спора между Биляна Дудова и националния селекционер Петър Касабов вече е Радостин Василев. Той изслуша боркинята и се ангажира с изясняване на случая.

Вчера Петър Касабов беше категоричен: преборване между Биляна Дудова и Тайбе Юсеин не е имало по вина на Дудова. Националката отрече и изпрати свое изявление до bTV, а днес селекционерът отказа коментар. Първоначално, преборването беше насрочено за 8 март, впоследствие го преместиха за 18-и. От мейла, изпратен от федерацията до треньора на Дудова – Георги Калчев, става ясно, че толеранс в килограмите не се допуска, въпреки че Касабов твърди обратното.

Според сайта на федерацията, преборването е осуетено, защото Тайбе Юсеин е била по-тежка от допустимите 62 кг.

bTV разполага и с протокола, който също потвърждава, че до схватки не се е стигнало, защото Тайбе не е минала кантара. Преборването на 18 март е трябвало да започне в 10:00 ч. От кадрите става ясно, че Дудова наистина е чакала Тайбе на тепиха.

Днес министърът на спорта Радостин Василев прие Биляна Дудова и обеща, че ще се срещне и с ръководството на федерацията по борба. bTV потърси позицията на централата, но не я получи.

От коментар избяга и генералният секретар – Валентин Райчев, чийто подпис стои под протокола от анулираното преборване.

Припомняме, че в кат. до 62 кг на европейското в Будапеща след седмица ще се бори Тайбе Юсеин. Изборът ѝ е направен с решение на националния селекционер Петър Касабов и с одобрението на президента на федерацията по борба Христо Маринов.

 

Източник: sportal

снимка: sportal

Последни новини

- Реклама -