- Реклама -

- Реклама -

2.4 C
София
сряда, 6 декември 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Скандал с обиди и нецензурни думи между депутатите

Със скандали и обиди премина първият редовен пленарен ден на депутатите след срещата на лидерите на двете най-големи парламентарни групи. На дневен ред бе правилникът за работата на Народното събрание.

Първоначално изглеждаше, че има съгласие броят на комисиите да се запази на 25, какъвто беше и в предходния парламент. Но след предложение за промяна в името на една от тях се стигна до спорове, обидни и нецензурни епитети и почти до физически сблъсъци.

Предложението за промяна в името на Комисията за младежта и спорта скара депутатите още в началото. „Предлагаме  да се добави и „семейството“ в името”, заяви Никола Минчев от ПП-ДБ.

„Броят на комисиите е доста завишен. Правят се често, за да се намери работа на някой депутат. Това е изключително непрактично”, посочи Тошко Йорданов от ИТН.

„Искате да заложите нова комисия, за да угодите на поредното НПО”, подчерта от парламентарната трибуна Цончо Ганев от „Възраждане”.

„Не знам „Възраждане” кога са против НПО-тата и кога ги дразнят? Когато жената на Копейката усвоява пари с НПО-та от лоши западни компании, или по принцип не им харесват НПО-тата?”, попита Явор Божанков, ПП-ДБ.

„Много моля, хора с нетрадиционна ориентация, преминаващите от лява в дясна
партия, да не правят внушения“, отговори му Костадин Костадинов, лидер на
„Възраждане“.

„Моля да не се позволява простащината на „Доносническа България“ да определя начина, по който звучи в обществото Народното събрание. Имаше балкон с деца тук, които слушаха простащини от един простак. От един типичен доносник. И всичко това не носи нищо полезно за нашата страна“, обяви Костадинов

От „Демократична България“ обърнаха внимание на Костадинов, че не желаят да бъдат наричани „Доносническа България“ – термин, който широко се използва от представители на „Възраждане“ в публичното пространство.

„Езикът ви е неприемлив в публичното пространство и вие разчитате на това, че ние се стремим  да се държим цивилизовано и възпитано към вас“, подчертаха от „Демократична България“.

„Аз имам безкрайно въображение. Винаги мога да ви назова Коцето Късоп**ков – човек, който пише с къси букви”, подчерта от парламентарната трибуна Искрен Митев от ПП-ДБ.

„Г-н председател, ако вие не изхвърлите тази утайка от парламента, ще изхвърлим утайката ние”, контрира Костадинов.

Заради нецензурно изказване в залата се стигна почти до физически сблъсъци.

За да успокои залата, се наложи председателят да обяви почивка. След нея и Костадин Костадинов от „Възраждане”, и Манол Пейков от ПП-ДБ получиха наказание „забележка”.

- Реклама -

Последни новини

- Реклама -