- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_img

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
неделя, 4 декември 2022 г.
6.1 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

Скок в цените на адвокатските услуги

Избрано

Нова наредба за минималните адвокатски хонорари беше обнародвана в края на миналата седмица и вече е в сила. Тя предвижда сериозно повишаване на част от възнагражденията на юристите. При някои от тях увеличението достига до 4 пъти. Кои услуги поскъпват и как това ще се отрази на джоба ни?

Според Меглена Гунчева – председател на Адвокатска колегия – Хасково, ръстът в хонорарите е продиктуван от инфлационните процеси. „Повишиха се и изискванията към адвокатите. В масовия случай повишените цени на правната защита няма да затруднят гражданите“, посочи тя.

Пример за поскъпнала услуга е създаването на фирма – от 300 се вдигна на 500 лева. „Този, който търси квалифицирана помощ, ще намери средства. Има услуги, които не може да се извършат от обикновен гражданин и трябва да минат през юрист. За исковите производства адвокатските възнаграждения се увеличават със 100 лева в минималните граници до 1000 лева. При искове за големи суми като например 10 000 лева или 100 000 лева адвокатският хонорар се разбива в зависимост от материалния интерес“, смята Гунчева.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини