spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
понеделник, 3 октомври 2022 г.
8.5 C
София

Слави Трифонов: ИТН е върнала над 3,7 млн. лв. в бюджета

Избрано

Лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов с нов статус във „Фейсбук“ на тема имуществената му декларация и парите, с които разполага партията.

„От различни страни чувам въпроси, преминаващи в крясъци: “Декларацията, Слави, защо не си подал имуществена декларация, нали си лидер на партия, която получава партийна субсидия, да видим ние какви пари имаш”, започва той.

Трифонов коментира, че по закон партията е трябвало да получи 4 229 032 лева под формата на субсидия, но тъй като референдума, организиран от него, ясно е било показано, че субсидията трябва да е 1 лев, ИТН е върнала 3 755 528 лева в държавния бюджет.

 

„Нито една друга партия не е постъпила така. Нито “Продължаваме промяната”, нито ГЕРБ, нито БСП, нито ДПС, нито “Демократична България”, нито “Възраждане”. Нито една друга партия не е решила, че моралът е над закона, че вие сте се произнесли какъв трябва да е размерът на субсидията и че е морално да върнат вашите пари в бюджета. Не виждам това да е голям скандал в медиите“, пише Трифонов.

Относно имуществената му декларация, около която има множество спекулации защо не е подадена, Трифонов коментира, че той е платил данъците си, както и глоба за това, че не е подал декларация.

„В начина, по който съм спечелил парите, които имам, не съм нарушил никакъв закон, платил съм си данъците и само ще отбележа, че всичко това се е случило пред очите ви, защото се е случило по телевизията“, коментира лидерът на ИТН.

„Бих могъл да съм нелюбезен и да ви попитам дали вярвате, че Асен Василев, Бойко Борисов, Корнелия Нинова имат толкова пари, колкото са написали в декларациите си? Но ще оставя този въпрос да си го задавате вие. Или пък да си го задават контролните органи, които не съм чул да са направили проверка на изброените по-горе лица. Т.е. този, който трябва да знае какви пари имам и какво имущество имам, и най-вече – нарушил ли съм закона, този, който трябва да знае – знае. За останалите тази информация би била просто сеир и задоволяване на жълто любопитство. Това мисля аз за морала и закона“, допълва още той.

Последни новини