19.2 C
София
понеделник, 15 юли 2024 г.

Слави Трифонов: От 30 години най-голямата партия излъчва председател на НС

Лидерът на „Има такъв народ“ (ИТН) Станислав Трифонов коментира неуспешния опит новите депутати да изберат председател на Народното събрание. В профила си във Фейсбук Трифонов написа, че „от 30 години има логика в българския парламент, че най-голямата партия, спечелила най-много гласове, излъчва председател на парламента“.

Той припомня, че когато „Продължаваме промяната“ са спечелили изборите за 47-ото Народно събрание, за председател на парламента е бил избран Никола Минчев от тяхната парламентарна група. „Когато ние спечелихме изборите, председателят на Народното събрание беше моето предложение – Ива Митева. И така беше правилно. Това действие е уважение към избирателите“, коментира още Трифонов.

„А циркът за избиране на председател в миналия и сегашния парламент, този цирк е толкова унизителен и толкова показателен за психическото и моралното състояние на някои хора, че е пълна демонстрация на глупостта, безотговорността и липсата на всякакъв морал“, допълва Станислав Трифонов.

„Целият този цирк в парламента е заради едни хора, за които няма правила, няма етика, няма морал, няма логика. Те са като деца, пуснати в магазин за играчки“, коментира той.

Трифонов пише още, че „Има такъв народ“, като част от 49-ото Народно събрание, ще прави всичко възможно да работи в услуга на суверена. „Умно, спокойно, конструктивно и отговорно, това е единственият начин да си вършим добре работата. Единственият“, допълва лидерът на ИТН.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини