- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_img

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
вторник, 29 ноември 2022 г.
3.4 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

След консултации: ДПС и „Възраждане“ ще подкрепят вота на недоверие

Избрано

Петър Петров от „Възраждане“ каза, че партията му сама щяла да внесе подобен вот, ако имала необходимите 48 гласа.

ДПС и „Възраждане“ заявиха готовност да подкрепят внесения от ГЕРБ вот на недоверие срещу правителството. Представителите на опозицията вече започнаха в парламента консултациите по набиране на необходимите гласове за сваляне на правителството. ГЕРБ имат 59 депутати, ДПС добавя 34, а от “ Възраждане“ – 13. Това прави 106 гласа срещу правителството. За да мине вотът и да падне кабинетът, са нужни и гласовете на ИТН.

По думите на Мустафа Карадайъ това е стъпка към промяната на започналата промяна. Той настоя, че е необходима промяна за страната, тъй като това е най-лошото правителство за последните 22 години.

„Мотивите на ГЕРБ са основателни, от тази гледна точка ние ще се опитаме да дадем своя принос в пленарна зала. В тези кризисни времена ние трябва да бъдем загрижени за българските граждани, пенсионерите, стабилността и сигурността в страната“, заяви лидерът на ДПС. И добави, че правителството трябва да си отиде, което не означава, че няма да може да се направят нужните промени в бюджета.

„Това управление трябва си ходи, това е некадърно управление, което трябва да спре. Аз съм уверен, че ще намерим достатъчно гласове, дори от ИТН са разбрали, че това управление не води до нищо добро“ заяви Петров. И заяви, че най-доброто решение са избори възможно най-скоро.

Десислава Атанасова от ГЕРБ обясни, че днес ще има разговори с ИТН, но заради активността им в залата, разговорът ще с проведе по-късно. По думите й официална позиция на „Демократична България“ дали да има разговори ще има утре. ГЕРБ са потърсили за контакт и БСП, и ПП, но те не са им отговорили.

След консултациите ще потърсим среща кога председателят на парламента ще насрочи обсъждане на вота на недоверие, добави Атанасова. По думите и министър- председателят няма необходимото мнозинство, което да го подкрепи, затова вот на недоверие е най-доброто за държавата. „Последните месеци се доказа, че идеологията е пренебрегната. Твърде рано е да обясняваме дали и кога, и как ще действаме, ако парламентарната рулетка се завърти и какво ще е нашето становище“, отвърна тя на въпрос как ГЕРБ ще реагират при връчване на нов мандат в рамките на този парламент. И настоя, че за България е много по-добре да има предсрочни избори.

Атанасова припомни, че внасянето на вот на недоверие не спира дейността на парламента. И може да има консултации, дебати и приемане на бюджет. Парламентът спира да функционира след указ на президента и назначаване на служебен кабинет, добави тя.

Снимка:

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини