- Реклама -

- Реклама -

23.9 C
София
вторник, 6 юни 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

След коронацията на Чарлз Трети – погледите са насочени към Уиндзор (ВИДЕО)

Великобритания се събуди с нов крал. След като милиони зрители по света се насладиха на уникалната атмосфера от коронацията на Чарлз III в Лондон в събота, днес всички погледи са насочени към замъка Уиндзор.

Там се очаква тази вечер да има голям концерт в чест на монарха.

Уиндзор е в трескава подготовка за концерта. Негов своеобразен домакин ще бъде престолонаследникът принц Уилям и съпругата му Кейт, които преди година се пренесоха да живеят в замъка Уиндзор. Разбира се, крал Чарлз и съпругата му Камила също ще бъдат там. Около 10 000 души са поканени за събитието.

Големи звезди като Кейти Пери, Лайнъл Ричи и Андреа Бочели ще зарадват публиката, но знакови имена за британската музика като Ед Шийрън, Адел и Елтън Джон ще отсъстват. Елтън Джон беше много близък приятел с покойната съпруга на краля – лейди Даяна, което обяснява и защо този път той няма да пее на концертите на британската монархия.

Големи екрани ще има и пред Бъкингамския дворец, които ще излъчват концерта от замъка Уиндзор. През деня на много места са организирани пикници и обяди, на които хората могат да се съберат и да празнуват.

Ребека има магазин за прежда в английския град Уокингам и е част от местната общност по плетене на една кука, създала уникалната украса по пощенските кутии за коронацията.

„В клуба участват както малки деца, така и много възрастни дами. Около 98 от тях плетат в старческите домове, където помагат с изработването на одеяла за благотворителност. Клубът работи заедно с редица благотворителни организации, прави неща в помощ на бездомните, събира пари за ветерани от войните, за болници. Плетачките участват почти във всичко”, обяснява Ребека.

След като плетат за платинения юбилей на кралица Елизабет II миналата година, славата им се понася в цялото кралство. Вече имат онлайн група с 600 членове и дори трябва да се борят с крадци на уникалните си експонати.

„Хората просто ги харесват и мисля, че обикновено ги взимат, защото искат и те да имат нещо такова. Много често това са тийнейджъри – правят го просто на майтап, или като предизвикателство помежду си. Случвало се е и други години. Но сега се надяваме, че това не е нещо, насочено против кралското семейство, защото от петте, които бяха откраднати, една плетена шапка вече бе върната”, казва още Ребека.

Неуморните английски плетачки вече работят върху нови проекти, с които да зарадват хората и да помогнат на нуждаещи се.


Източник: Нова тв

- Реклама -

Последни новини