9.8 C
София
сряда, 28 февруари 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

След 16 години агония Линдзи Джакобелис най-накрая покори олимпийския връх

Линдзи Джакобелис, която в Торино 2006 бе на метри от дебютния златен медал в женския бордъркрос на Олимпийски игри, най-накрая пребори своите олимпийски кошмари и стигна до връх Олимп.

Американката, една от най-големите звезди в този спорт с общо шест световни титли, имаше само един сребърен медал от Олимпийски игри, от Торино. В Италия тя води убедително във финала, но реши да направи неглед лек и безобиден трик на финалния скок, но обърка приземяването и падна. Това позволи швейцарката Таня Фрийден да триумфира, а за Джакобелис остана среброто.

Линдзи Джакобелис

В Пекин днес подобни изпълнения нямаше и тя триумфира безкомпромисно във финалната серия, въпреки че в един момент за малко не загуби равновесие след лек контакт с Кло Треспьош. Французойката се опита да мине от вътрешната страна на своята съперничка на един от десните завои, но вратата ѝ бе затворена и тя трябваше да се задоволи със среброто днес.

Кло Треспьош

Бронзът бе за канадката Мариета Один, а последната във финала се класира австралийката Бел Брокхоф, която направи много лошо потегляне и така и не успя да се възстанови след това до финала.

Микела Мойоли

Голямата звезда на бордъркроса, олимпийската шампионка от Пьончан 2018, Микела Мойоли, която бе най-бърза в квалификацията сутринта, не успя да защити своето злато, след като отпадна в полуфиналната си серия. В нея италианката потегли добре и водеше на първата контрола, но позволи на Джакобелис и Треспьош да я изпреварят до финала. В малкия финал Мойоли не финишира.

 

Източник: sportal

Снимки: Gettyimages

Последни новини

- Реклама -