19.2 C
София
понеделник, 15 юли 2024 г.

Сложиха решетки на входа на Народното събрание

Железни решетки са поставени на парадния вход на Народното събрание. За това сигнализира Цвета Караянчева в социалните мрежи. „Никога не съм си представяла, че един ден ще стигнем дотук. Българското Народно събрание осъмна с монтирани тежки метални врати. Почти като затвор!”, написа тя.

„В някакъв смисъл трябваше да го предвидим, защото преди 2 години предупреждавахме, че който сее бесилки, ковчези и замеря демократично избрани институции с развалена риба, един ден това ще жъне – окован парламент, загрозен и настръхнал като партерен балкон от 90-те години. Демокрацията се брани чрез диалог и демократични процедури. Никога в историята металните прегради не са водили до успокоение и обединение. Те са едновременно израз и източник единствено на гняв”, посочва Караянчева.

„И още нещо – още след първите избори през миналата година мнозинството наложи връщане на законодателния орган в старата сграда. Модерната, стилна и европейска заседателна зала стои заключена. Доводът беше, че така опазваме традициите и символите на българския парламентаризъм. Е, как ще обясните този нов символ сега?”, добавя тя.

От парламентарната група на „Възраждане“ също поискаха металните ограждения пред да бъдат премахнати незабавно.

В декларация от трибуната депутатът Елена Гунчева заяви: „Страхът на управляващите от хората, само месеци след избирането им във властта, преминава в нелогични и позорни действия, които показват единствено несигурност и желание за конфронтация. Срамно е народните представители да се страхуват от народа си. Всеки български гражданин трябва да знае, че тази сграда е достъпна и депутатите работят за своя народ“.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини