35.8 C
София
четвъртък, 18 юли 2024 г.
Категории:

СОС ще гласува отново решенията за „Героите на Украйна“ и „Борис Немцов“

Столичният общински съвет ще гласува днес отново алея до руското посолство в София да носи името „Героите на Украйна“, а озеленено пространство в район „Изгрев“ да се казва „Борис Немцов“, както и знамето на Украйна да бъде издигнато на административната сграда на Столична община на ул. „Московска“ редом до българското.

Общинските съветници приеха трите решения на предишното си заседание на 7 април, но областният управител на София Иван Кючуков, който е от квотата на ИТН, ги блокира и върна на СОС, като ги обяви за незаконосъобразни.

Трите доклада са внесени отново и са включени като допълнителни точки в дневния ред на заседанието на съветниците днес.

Правото на областния управител да връща решения на общинския съвет за ново разглеждане е както президентското вето за Народното събрание, обясни председателят на СОС Георги Георгиев.

Съветниците от БСП-София се заканиха да „отстояват правото пред съда“, ако СОС приеме решенията отново. Днес от 9 часа столичните социалисти организират протест срещу „повторното разглеждане от СОС на решенията за издигането на украинското знаме на сградата на СО и именуването на пространства на „Героите на Украйна“ и „Борис Немцов“, които областният управител на София град отмени като незаконосъобразни“.

Протестът се организира от Градския съвет на БСП – София съвместно с Национално движение „Хан Кубрат“ и други патриотични организации, информират от партията.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини