13.2 C
София
понеделник, 20 май 2024 г.
Категории:

Социологът Андрей Райчев: Реформата се заменя с репресия

„Съдебната реформа се заменя със символична репресия“, заяви социологът Андрей Райчев пред БНТ, анализирайки политическата ситуация.

Според Райчев коалицията е фокусирана върху съдебната система както е било и в началото на демокрацията. Управляващите търсят отговорност от предишната власт за това, че краде. Голямото изпитание ще е корупцията. Въпросът е как новото управление ще се прави с нея.

За ролята на президента Радев коментира, че “той не е архитект, той е създател на тези момчета. Коалицията се държи все още от това да не дойде Бойко Борисов. Те влязоха в корупционния дискурс, в който България влезе още 90-те години. Реформата се заменя с репресия. Българският народ е кръвожаден, той иска да види репресия. Тяхната реформа няма да проличи в това дали бият Борисов, а дали реагират на собствената си корупция”.

Райчев смята, че страната ни влиза в плато: “Електоратите не се изменят. Гледаме второ действие на театъра”. Според социолога управляващите са имали нещастието да поемат властта по време на световна криза.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img