20.8 C
София
събота, 13 април 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

Спецпрокуратурата проверява депутат от „Възраждане“ за престъпление против България

Елена Гунчева

Специализираната прокуратура проверява постъпили сигнали от граждани, според които български народен представител с инициали Е. Г. е извършил престъпление против Републиката по Глава първа от Наказателния кодекс (чл. 98). Това съобщи пресцентърът на специализираната прокуратура във връзка с поредица запитвания от медии.

Посоченият член от Наказателния кодекс гласи следното: (1) Който подбужда чужда държава или обществена група в чужбина към война или друго враждебно действие против Републиката, се наказва с лишаване от свобода от пет до петнадесет години. (2) Същото наказание се налага и на онзи, който извърши действие с цел да предизвика война или друго враждебно действие против Републиката.

Става въпрос за депутата от „Възраждане“ Елена Гунчева, която в публикация във „Фейсбук“ на 18 март написа: „Не се отчайвайте, има някаква надежда – Русия има високоточкови оръжия, така че точно може да улучи Министерски съвет“, ако управляващите решат да изпратят военна помощ на Украйна. „Може да им пратим и линк с координатите на Мустафата“, пише още Елена Гунчева, имайки вероятно предвид, че има готовност да посочи какъв е адресът в София на посолството на САЩ с посланик Херо Мустафа.

Източник: Дневник

Последни новини

- Реклама -