- Реклама -

- Реклама -

събота, 1 април 2023 г.
10.6 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Спешна среща на върха в Левски


Мажоритарният собственик на Левски Наско Сираков се срещна с генералния спонсор на клуба.

„Левскари, днес мажоритарният собственик на ПФК Левски Наско Сираков се срещна с главният акционер на генералния спонсор на клуба Palms Bet г-н Мило Борисов, на която бяха обсъдени варианти за бъдещото развитие на ПФК Левски.

В следващите дни на г-н Сираков предстоят още срещи.

В най-кратки срокове мажоритарният собственик на клуба ще информира „синята“ общественост за всички решения, които предстои да бъдат взети“, написаха от клуба.

В същото време треньорът на Левски Станимир Стоилов говори както за контролата със Струмска слава, така и за бъдещето на клуба, след като се разбра, че сделката с „Юнайтед Груп“ пропадна и няма да има нов сериозен инвеститор.

„Това бяха основно футболисти, които нямат игрови минути. Получиха игрова практика. Доволен съм от представянето, особено през първото полувреме. Имаше добра динамика, добро желание, въпреки че теренът отново беше замръзнал. Стараха се футболистите много, младите също поиграха, беше добра тренировка“, каза специалистът.

„Не е приятно, когато в дълъг период от време се чакат положителни решения за клуба. В тези дни ще мислим и ще видим как клубът ще направи следващата стъпка. Все още нямаме в главата никакви идеи, водим някакви разговори. Когато имаме решение, ще излезем и ще кажем как трябва да продължим напред. Това, което трябваше да свършим през тази година и половина като клуб, за да изчистим всички ангажименти, за да предоставим чист клуб на бъдещите инвеститори, успяхме да го направим. Решението беше извън нашите възможности и се дължи на задължения, които са били натрупвани преди това“, коментира Стоилов.

„По принцип имахме идея да изиграем тази контрола и се бяхме договорили със Струмска слава. Ще играем почти всяка сряда, защото мачовете събота-събота са прекалено слаб ритъм, особено за хората, които не играят толкова често. Когато има възможност и нормален съперник, който иска да играе с нас, ще правим такива контроли. Спокойно можеше да започнем малко по-късно и да играем при по-добри температури. Сега цяла седмица тренираме на леда и нямаме голяма полза. Всички играчи трябва да имат игрови минути. Затова водим такъв тренировъчен процес и всички да са в добра спортна форма, за да може като получат шанс на терена, да не чуваме оправданието „аз от дълго време не съм играл“, още каза той.

„Нормално е да има някаква обремененост заради огромното желание, с което подхождат към тренировки. Обременността изчезва с победите. Трябва да се върнем на пътя на победите и оттам ще изчезне напрежението. Ще дойдат дните, в които ще започнем да побеждаваме. Трябва да устискаме още няколко мача повече на воля, на характер и желание, без да допускаме грешки“, добави треньорът.

„До един-два дни ще стане ясна стратегията. След като бяхме докарали нещата до наистина важна стъпка за Левски и за българския футбол, да стане нормален европейски клуб със собствен стадион и без данъчни задължения, сега ще се опитаме с наши средства, ще търсим нови хора да помагат. Срокът беше кратък от вчера до днес и не може да се каже нищо генерално. Ясно е, че всички левскари трябва да излезем от този труден исторически момент заедно. Мисля, че ще намерим средства с общи усилия. Тежко ще бъде. Нашият план е да представим стратегия пред хората – честно и открито. Естествено, че се нуждаем от всеки левскар“, призова той.

„За лиценза не мога да ви кажа, това може да го уточни господин Ивков по конкретно. Покриваме си текущите разходи. Твърде дълго се проточи тази сделка. Имахме възможност и да финализираме един-два трансфера на наши играчи в европейски клубове. Предпочетохме да запазил отбора, но нищо не подсказваше такъв край. Имахме добра комуникация между евентуалния инвеститор, клуба и държавата, но не се получи. Имаше одит в клуба, няма сделка. От това по-прозрачно няма“ категоричен бе той.

„Не съм притеснен. Ако не намерим наши средства или спонсори, винаги можем да разчитаме на подкрепата на левскарите. Неведнъж и два пъти привържениците спасяваха клуба. Жокерът „левскари“ гарантира бъдещето на клуба. Последните месеци не сме прибягвали към допълнителни кампании. Беше изключително страшно преди година и половина, когато започвахме. Голяма част от задълженията в момента не са лицанзионни“ завърши Станимир Стоилов.

Източник: БТА

- Реклама -

Последни новини