- Реклама -

[the_ad_group id="8212"]

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
21.8 C
София
четвъртък, 21 септември 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

Сраженията в Мариупол се водят в самия център

Съдържателните преговори за мир и сигурност в Украйна са единственият шанс за Русия да намали щетите, причинени от нейните грешки. Това заяви във видеообръщение украинският президент Володимир Зеленски:

„Ние винаги сме наблягали на преговорите. Винаги сме предлагали диалог и решения за мир – не само през тези 23 дни от началото на войната. И искам сега да ме чуят всички, особено в Москва – време е да се срещаме, да говорим и да възстановим териториалната цялост и справедливостта за Украйна. Иначе загубите за Русия ще бъдат такива, че няма да ви стигнат и няколко поколения, за да се изправите“.

Володимир Зеленски посочи и че през вчерашния ден от Мариупол са били изведени общо 9 хиляди души. А за целия период на действие на хуманитарните коридори спасените са над 180 хиляди.

Остава тежка ситуацията в града, след като сраженията вече се водят в самия център.

Стотици хиляди хора са под ударите на ограниченията на обсадата без ток, отопление и прясна вода.

Продължават усилията на спасителните екипи за откриване на оцелели сред останките на разрушения театър след бомбардировка.

Междувременно от украинското министерство на отбраната беше съобщено, че въоръжените сили на страната „временно“ са загубили достъп до Азовско море на фона на затягането на руската примка окото Мариупол.

Ръководителят на британското военно разузнаване заяви по-рано, че Русия преминава към „стратегия на изтощаване“, след като не е успяла да постигне целите.

И тази сутрин в Киев беше обявена въздушна тревога.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини