11.8 C
София
вторник, 28 май 2024 г.

Треньор налетял да бие 18-годишна съдийка на детски мач, от клуба му отричат

Треньор по футбол на детски и юношески формации е налетял да бие 18-годишно момиче. Скандалната ситуация се е разиграла по време на турнира „София Къп“.

Наставникът на формацията на ФК Олимпия за деца, родени през 2011 г., Димитър Димитров през целия мач срещу Пирин (Благоевград) се е държал изключително грубо със съдийката Валерия Петрова, твърдят колегите от БЛИЦ Спорт.

Треньорът получил няколко предупреждения от младата реферка да укроти поведението си, но след като такава реакция не последвала, тя прекратила мача седем минути преди неговия край.


Треньорът Димитров

40 минути по-късно Димитров нахлул в съдийската стая, където няма никакво право да влиза. В съблекалнята той продължил с грубото си поведение, упражнил физически натиск върху Валерия Петрова и опрял главата си в нейната, докато я псувал и сипел грозни заплахи.

Заради цялата ужасна ситуация, претърпения уплах, физически тормоз и психологически стрес Валерия Петрова в продължение на две денонощия не е успяла да спи. Тя дори обмисля отказване от съдийството. Момичето е доведена дъщеря на популярния рефер от близкото минало Богомил Маринов – Мечката.

По казуса вече е подала доклад в БФС, както и жалба в полицията, в която всичко е подробно описано.

В редакцията се обади възмутен футболен съдия с богат опит по нашите терени. „Какъв е този бабаит? На какъв се прави? Да посяга на едно дете, младо момиче…Защо на мен не ми се направи на мъж – що го изям с парцалите тоя. И незабавно на този трябва да му се отнеме треньорската диплома, ако има такава“, заяви ядосаният съдия.

Потърсихме за коментар Иван Стоилов, президент на ФК „Олимпия“. Той обаче не беше съгласен с изнесената версия. „Трябва да се изяснят обстоятелствата, тепърва ще се проверяват фактите. Всеки наш мач се заснема. На базата на видеозаписа, с който разполагаме, мога да кажа, че нищо кой знае какво не се е случило. Димитров не е упражнил нито физически контакт, нито вербална агресия срещу Петрова, категоричен е Стоилов.

– Имам чувството, че се води негативна кампания срещу нас и срещу колегата Димитров. Не искам да му ставам адвокат, но не трябва да бъде охулван без вина. Не твърдя, че поведението му е било ОК, но не съм съгласен да бъде изкарван по-черен от дявола. При всички случаи Митко ще бъде наказан според вътрешния ни правилник за уронване престижа на клуба. Поднасям извинения от името на „Олимпия“ към Валерия и семейството й, както и на цялата футболна общественост, но съм категоричен, че изнесеното по медиите не отговаря на истината.“

Екипът на „ФИЛТЪР“ се обявява категорично срещу подобни хулигански постъпки и настоява за по-бързо изясняване на истината!

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img