14.1 C
София
вторник, 21 май 2024 г.
Категории:

СРЗИ глобява 21 депутати без маски в парламента

21 народни представители без маски в парламента бяха установени при проверка на Столичната Регионална здравна инспекция в Народното събрание днес.

Без маски на работа са били всички депутати от ПГ на „Възраждане“, петима от ПГ на ГЕРБ, двама от ПГ на „Има такъв народ“ и един от ПГ на „Демократична България“.

На всички тях са изпратени покани да се явят в СРЗИ за връчване на актове за административно нарушение. Предвидените глоби за физически лица са от 300 лв. до 1000 лв., посочват от инспекцията.

„Възраждане“ внася жалба в Конституционния съд срещу зеления сертификат. Това съобщи председателят на партията Костадин Костадинов на брифинг в Народното събрание. Според него документът трябва да бъде премахнат.

„Подготвихме жалба до Конституционния съд и започнахме да водим разговори с представителите на политическите партии в парламента. Тази жалба касае зеления сертификат като цяло“, заяви още Костадин Костадинов.

„Съветничката на Кирил Петков проф. Радка Аргирова заяви, че през март зеленият сертификат може да падне и всъщност тя е човекът, който определя мнението на Петков по тези въпроси“, каза още лидерът на Възраждане. По думите му, държавата има много по-сериозни проблеми „от това, с което се занимаваме“.

Той поясни, че от „Възраждане“ са събрали 48 подписа, което е минимумът за внасяне на конституционна жалба. Стана ясно, че жалбата е подкрепена още от ИТН и ГЕРБ. Вчера от ГЕРБ потвърдиха, че 12 депутати от парламентарната група на партията са подписали жалбата на „Възраждане“.

На въпрос дали ще си плати глобата, наложена му от СРЗИ, той беше категоричена, че няма да плаща рекет на рекетьори. „Скандално беше влизането им залата и те стояха много интимно един до друг. Дори да ни глобят, ние ще обжалваме. Не плащайте рекет на рекетьорите, които носят държавни инсигни и регали“, заяви Костадинов. Той е категоричен, че дори и да има глоби, ще ги обжалват в съда.

 

Източник: БНТ

кадър: БНТ

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img