- Реклама -

- Реклама -

вторник, 21 март 2023 г.
16.8 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

НДСВ самостоятелно на изборите

На предстоящите избори НДСВ ще се яви самостоятелно. Днес необходимата подписка беше представена в ЦИК от председателя на партията Станимир Илчев и шефа на предизборния щаб Михаил Захариев.

НДСВ внесе в ЦИК 4500 подписа за регистрация в предстоящите предсрочни избори. Целта е да се подобри политическият процес и решаването на основните проблеми пред държавата, като влизане в Шенген и приемане на еврото, заяви Станимир Илчев.

„Намеренията ни са съвсем сериозни. Бяха ни задавани въпроси, които визират мотивацията, причините, идеята да се явим на избори. И обикновено казваме, че нашите наблюдения през последните години за работата на Народното събрание, периодичните кризи, за неспособността да се формират устойчиви мнозинства и да има постоянни кабинети, ни накараха да се върнем в политическия процес.“

„Другата идея е част от хората от НДСВ, с доказани през годините качества и способности, да се включат в разрешаване на проблеми, които са от една страна актуални за страната, а от друга нямат добро решение. Някои от тях дори са лишени от перспектива от скорошно разрешаване. Това е готовността за влизане в еврозоната, готовността за членство в Шенген, постоянен бюджет за цялата година“, каза още лидерът на НДСВ.

- Реклама -

Последни новини