- Реклама -

- Реклама -

неделя, 29 януари 2023 г.
-0.8 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

Стефан Янев пак шокира мрежата с ново послание

Бившият служебен премиер Стефан Янев отново шашна мрежата в опитите си да е интересен в предизборната си кампания. Комуникацията му във Фейсбук накара дори коалиционният му партньор Стефан Софиянски да се усъмни дали профилът му не е хакнат заради безсмислените публикации в стил „Защо тръбата е цяла. Защо газът тече“.

Този път Янев – или човекът, на когото 62-годишният председател на „Български възход“ е поверил паролата си – е решил да иронизира Софиянски и вероятно да направи тънък намек към опонентите на проруската му линия, като публикува снимка от протест в Прага с коментар: „И на тези явно са им хакнали фейсбука…“

Янев не дава никакъв контекст за това, което се опитва да каже, в типичния си стил.

Коментиращите му привърженици явно приемат посланието му като препратка към демонстрацията от 4 септември в Чехия, при която проруски организации излязоха на протест с искане за ново споразумение с „Газпром“ за продължаване на доставките на руски газ и за прекратяване на изпращането на оръжия към Украйна.

Фотографията на Стефан Янев обаче няма нищо общо със събитието, за което може да се предположи, че прави връзка.

Всъщност – снимката е направена през юни 2019 г., а причината е недоволство срещу бившия премиер на страната Андрей Бабиш, който напусна управлението в края на 2021г.

Кадърът има историческа стойност, тъй като улавя атмосферата от най-големия протест в Чехия от падането на комунистическия режим насам, с участието на около 120 000 души.

- Реклама -

Последни новини