- Реклама -

- Реклама -

събота, 28 януари 2023 г.
-0.8 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Стефан Янев: Третият мандат няма да е под наем от ГЕРБ, ако е при нас

Ако отсега търсим варианти как някой дава на концесия или под наем третия мандат, това обезсмисля цялото усилие за правене на правителство.

Това заяви председателят на „Български възход” Стефан Янев по Нова тв, като коментира как ще избегне риска, ако му бъде връчен третият мандат, той да не изглежда като мандат под наем от ГЕРБ – партията да е формален носител на властта. Янев беше категоричен, че с дела ще покаже, че това реално не е така.

Коалиция без споразумение, подкрепено от всички, не е възможна, подчерта лидерът на „Български възход“. Той уточни, че не изключва подкрепа от никого.

Вярвам, че такъв тип конструкция не може да се случи без коалиционно споразумение, което е споделено между всички партии, които го подкрепят, каза още Янев.

Според него идеалният вариант за кабинет е правителство с всички парламентарно представени партии. „Това е коалиция 200 плюс депутата. Не говорим за партиите анблок, а да кажем с някои от партиите – частична подкрепа. Това е въпрос на технология, разговори и възможности. песимистичният вариант е 160 плюс депутати. Тоест три партии няма да бъдат достатъчни. Вероятно четири партии, които подкрепят този тип коалиционно споразумение. Евентуално мнозинство, което да излъчи правителство”, обясни Янев.

Необходимо ни е обединение и трябва да излезем от омагьосания кръг през последните две години, в които България скача от криза в криза, подчерта Янев.

- Реклама -

Последни новини