- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_img

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
сряда, 7 декември 2022 г.
9.1 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

Стефан Янев: Ще се явим самостоятелно на тези избори

Избрано

 

„Ще се явим самостоятелно на тези избори и като видим гласуването, ще търсим варианти за коалиции вътре в парламента.” Това каза по Нова тв Стефан Янев от „Български възход,” като уточни, че за това вероятно ще имат разговор тази седмица във вътрешно-политически план.

„По-скоро не,” бе отговорът му на въпрос възможно ли е коалирането на „Български възход” с „Възраждане.” Янев обаче подчерта, че няма червени линии и ще говорят с всички, зависи от ясно определените рамки и правила за взаимоотношения с партиите.

Той е категоричен, че пред „Български възход” не стоят въпросите дали България е част от ЕС и НАТО, защото сме в тях и е целесъобразно да бъдем. Според него позицията на страната ни за войната в Украйна не е адекватна.

Янев коментира и решението за изгонване на 70 руски дипломати от страната ни. По думите му е лесно да се сложат етикети, което е клише от дипломатическата практика и в превод означава „шпионаж.“

„Дали е така, дали не е така, широката публика може би ще разбере на един по-късен етап, защото по ред причини тази информация не би трябвало да е обществено достояние. И в този случай ние нямаме голям избор, освен да вярваме на управляващите,“ посочи Стефан Янев.

Според него ако партиите погледнат българските интереси, няма да има нужда също да се лепят с етикети дали са проамерикански, прокитайски, проевропейски или други, каза той.

„По отношение на партията, която създаваме, се използват такива клишета и е удобно да се правят такива внушения. Но ние създаваме тази партия, за да бъдем пробългарски,“ категоричен бе Янев.

На въпрос дали България е въоръжавала Украйна по времето, когато той е бил министър-председател, попита не е ли започнала войната през февруари тази година и каза, че всяко твърдение трябва да се подкрепя с факти.

 

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини