12.9 C
София
сряда, 29 май 2024 г.

Стрелба със загинал в университет в Северна Каролина

Един служител на университета в Чапъл Хил (Северна Каролина) е загинал в резултат на стрелба на територията на учебното заведение, предадоха световните медии, като се позоваха на говорителя на местната полиция Брайън Джеймс.

Нападателят, който е успял да произведе няколко изстрела, е задържан. Органите на реда не съобщават имената на загиналия и на задържания. Според Джеймс е твърде рано да се каже какви са били мотивите на стрелеца.

Сирените за тревога на територията на университета прозвучали в продължение на около две минути, след като на телефон 911 било получено съобщение за стрелба около лаборатория, съобщи Джеймс. Студентите и преподавателите се барикадирали в стаите на общежитията, кабинетите и класните стаи и прекарали там няколко часа до отменяне на тревогата.

По време на евакуацията няколко студенти са изскочили от прозорец на университетската сграда и вероятно са пострадали.

По данни на мозъчния тръст „Пю рисърч сентър“ (Pew Research Center) най-малко 60 процента от американците смятат, че е „твърде лесно“ законно да се купят огнестрелни оръжия в САЩ. Организацията „Архив на насилието с огнестрелни оръжия“ информира, че от началото на годината в САЩ повече от 25 хиляди души са станали жертва на употреба на огнестрелно оръжие.

През първите шест месеца на тази година в САЩ са се случили общо 421 масови стрелби, като 28 от тях са класифицирани като масови убийства. Правото на притежаване на огнестрелно оръжие е гарантирано от Втората поправка на Конституцията на САЩ.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img