- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_img

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
сряда, 7 декември 2022 г.
4.6 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

Стрелби с убити и ранени в САЩ през уикенда

Избрано

В събота трима души бяха убити и 11 ранени в Саут Стрийт, Филаделфия в оживен квартал за забавления. Рано в неделя още най-малко 3 убити и 14 ранени при стрелба пред нощен клуб в Чатануга, щата Тенеси.

Според Даниел Аутлоу, комисар на полицията във Филаделфия, стрелците са използвали пет пистолета. Предполага се, че един въоръжен мъж е бил прострелян и ранен, но е избягал от полицията, а друг също въоръжен  участник в сбиването вероятно е единият от тримата убити. Останалите две жертви най-вероятно, че са случайни минувачи.

Единадесет души на възраст от 17 до 69 години са с огнестрелни рани, а един от тях е в критично състояние.

При другата престрелка в Чатануга, щата Тенеси двама от  починалите са били застреляни, а единият е блъснат от автомобил. Още трима са били ударени от кола, но са напуснали местопроизшествието. От полицията смятат, че вероятно е имало не един, а няколко стрелци.

Началникът на полицията Селест Мърфи казва, че много обстоятелства  във връзка със стрелбата остават неизвестни, а самоличността на жертвите и  заподозрените също  не  е разкрита.

За последната седмица това е втората масова стрелба в града. В миналите почивни дни  шест тийнейджъри бяха застреляни в центъра на Чатануга по време на сблъсък между две големи групи. Все още няма арестувани.

 

Снимка: ЕПА/БГНЕС

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини