- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_img

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
събота, 26 ноември 2022 г.
5.8 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Стреляха по българския клуб в Охрид, наши патриоти блокират границата със Северна Македония

Избрано

Македонската вандалщина срещу всичко българско преминава в нова фаза, след като около 21,00 часа наше време снощи е стреляно с оръжие срещу българския клуб „Цар Борис Трети“ в Охрид. Стрелбата е осъществена от движещ се автомобил с пистолет, а следи от нея има по стените вътре в клуба и по прозорците и рекламните надписи пред сградата.

Това е поредната агресия, която македонците проявяват срещу клуба. Само преди два дена трима маскирани изпочупиха прозорците с камъни. Същото се случи и при официалното откриване на клуба. Паметливи припомнят, че нападение имаше и срещу българския клуб в Битоля. Входната врата беше подпалена преди три месеца, а нападателят бе пуснат на свобода.
До момента нито една институция, партия или местен ръководител от Охрид не е осъдил публично случващото се.В същото време македонското министерство на външните работи осъди нападението и го определя като вандалски акт, но не се споменава изрично, че случилото се е с български клуб.

„Тревожен е фактът, че тези вандалски инциденти се повтарят в един кратък период от време. Само преди няколко дни, на 20 ноември, бяхме свидетели на подобен вандалски акт, когато бе изпочупено външното стъкло на клуба. Това са напълно неприемливи събития, които може да застрашат живота и да увеличат ретроградните процеси, които са срещу европейската интеграция на страната“, се казва още в съобщението от МВнР на Северна Македония.

Според експерти по чудо не се е стигнало до по-тежки последствия и няма ранени и убити при атаката в Охрид. През нощта български патриоти вече се  групират и смятат да протестират на един от граничните пунктове със Северна Македония. Предвижда се дори блокиране на границата и недопускане на македонски туристи в България.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини