
30′
Време за готвене

4
Порции

5/10
Трудност

Необходими продукти:
- 200 г коприва
- 1 ч.ч. булгур
- 1 лук
- 4-5 с.л. олио
- червен пипер
- черен пипер
- сол
- заквасена сметана
Начин на приготвяне:
- Предварително накиснете копривата и булгура в отделни съдове в студена вода за няколко часа.
- Лукът се почиства, измива и нарязва на ситно.
- В сгорещено олио се задушава до омекването му.
- Копривата се нарязва на ситно и добавя към лука.
- Задушава се няколко минути.
- Сложете подправките.
- Разбъркайте и добавете булгура.
- Залейте с 1 чаша вряла вода и оставете на слаб огън до пълното му сваряване.
- Щом всички съставки вече са сготвени, супата е готова.
- Пасирайте я и добавете към копривената супа.
- При сервирането добавете заквасена сметана.
Приятен апетит!