12.8 C
София
петък, 18 април 2025 г.
Категории:

Супа от коприва

30′
Време за готвене

4
Порции

5/10
Трудност

Необходими продукти:

  • 200 г коприва
  • 1 ч.ч. булгур
  • 1 лук
  • 4-5 с.л. олио
  • червен пипер
  • черен пипер
  • сол
  • заквасена сметана

Начин на приготвяне:

  1. Предварително накиснете копривата и булгура в отделни съдове в студена вода за няколко часа.
  2. Лукът се почиства, измива и нарязва на ситно.
  3. В сгорещено олио се задушава до омекването му.
  4. Копривата се нарязва на ситно и добавя към лука.
  5. Задушава се няколко минути.
  6. Сложете подправките.
  7. Разбъркайте и добавете булгура.
  8. Залейте с 1 чаша вряла вода и оставете на слаб огън до пълното му сваряване.
  9. Щом всички съставки вече са сготвени, супата е готова.
  10. Пасирайте я и добавете към копривената супа.
  11. При сервирането добавете заквасена сметана.

Приятен апетит!

Последни новини

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Филтър
Преглед на поверителността

Този уебсайт използва бисквитки, за да можем да ви предоставим възможно най-доброто потребителско изживяване. Информацията за бисквитките се съхранява във вашия браузър и изпълнява функции като разпознаването ви, когато се върнете на нашия уебсайт и помага на нашия екип да разбере кои секции от уебсайта намирате за най-интересни и полезни.