13.5 C
София
вторник, 27 февруари 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

Съветник на Кремъл: В шок съм от нахлуването на Путин в Украйна

Руският президент ограничи кръга около себе си до твърдолинейни генерали и разузнавачи, твърди Андрей Кортунов        Архив: ЕПА/БГНЕС

Генералният директор на Руския съвет по международни въпроси Андрей Кортунов заяви в ексклузивно интервю за Скай нюз, че е шокиран от решението на Владимир Путин да нахлуе в Украйна.

Скай нюз припомни, че Андрей Кортунов неведнъж е защитавал действията на Кремъл в миналото, но нахлуването в Украйна го е накарало да се чуди какво наистина си мисли неговият президент.

В интервюто за Скай нюз Кортунов заяви, че наистина е бил шокиран, защото винаги е мислил, че военна операция е неприемлива. Според него сега е много важно Русия да предприеме стъпки да приключи тази война колкото се може по-скоро.

Моят съвет днес, с оглед на ситуацията на място, е постигането на примирие да се превърне в основен приоритет, каза Кортунов.

Съветникът на Кремъл заяви, че не разбира логиката в действията на Путин. Скай нюз отбеляза, че Путин е ограничил групата от съветници само до така наречените „силоваци“, или твърдолинейни генерали и разузнавачи, а хора като Кортунов, които проповядват по-голяма интеграция с останалия свят, са били изолирани.

„Депресиран съм“, каза Кортунов в интервюто и допълни: „Мисля, че много хора в Кремъл сигурно също са депресирани, защото цената е много висока, защото загиват хора и това е нещо, което никога няма да забравим“.

Източник: БНР

Последни новини

- Реклама -