- Реклама -

- Реклама -

неделя, 5 февруари 2023 г.
-1.1 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

Съд даде ефективен затвор на 18-годишния насилник от Русе

Ефективна присъда от 1 година затвор и обществено порицание постанови днес Окръжният съд в Русе по делото срещу 18-годишен ученик, нанесъл побой на свои връстници, предава БНТ. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Видеото, на което още непълнолетният тогава Джан Махмуд налага с юмруци и унижава друго момче, предизвика вълна от възмущение в крайдунавския град в началото на ноември миналата година. Стигна се дори до напрежение и безпрецедентен процес пред дома на младежа, срещу когото бяха подадени и други жалби за насилие. Там се събраха десетки младежи, които искаха намеса на държавата и наказание за извършителя.

Веднага след това се задействаха и МВР и прокуратурата. Повдигнати бяха общо 6 обвинения срещу него – за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди на едно момче, както и за грабеж, изнудване и нанасяне на средна телесна повреда на друго.

Заради случая Махмуд, на когото допреди това са възлагани големи надежди в гребането, беше изключен от клуба по кану-каяк и се наложи да довършва в самостоятелна форма обучението си в русенското спортно училище. На делото присъства жертвата на побоя от разпространеното през миналата година видео Иво Бонев. Той заяви, че се надява на ефективна присъда, която да даде необходимия урок на Махмуд и други младежи като него, че агресията не е решение, добавя националната телевизия.

18-годишният ученик призна вината си. Той, както и адвокатите му, сключиха споразумение с прокуратурата за ефективна присъда, което беше одобрено от Окръжния съд. От едногодишния срок ще бъде приспаднато времето, през което Джан Махмуд е бил в ареста от ноември миналата година.

Снимка: стоп кадър бТВ

- Реклама -

Последни новини