- Реклама -

- Реклама -

неделя, 5 февруари 2023 г.
-1.1 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

С края на 2022 година – папа Франциск стана „фен“ на български шампион!

За Пазарджик и кмета на града Тодор Попов краят на 2022 г. беше „черешката на тортата“ на една превъзходна година! Местният волейболен отбор „Хебър“ спечели „златен требъл“, а през цялата година в града бяха реализирани стотици проекти, един от които достигна дори до ушите на папа Франциск!
Съвсем „на финала“ на 2022 Тодор Попов посети Ватикана и се срещна с папата, за да му представи международния проект „Градината на света“, а освен това дари главата на Католическата църква със специален подарък.

Снимка:www.sportlive.bg

Папа Франциск вече е „фен“ на „Хебър“ 

За отбора от Пазарджик 2022 г. беше най-успешната година във волейболно естество, след като Хебър спечели „златен требъл“. 

Шампионът на efbet Супер Волей може да причисли към нарастващата си маса от фенове и папата, който получи подарък фланелка на отбора, подписана от всички играчи в редиците на състава, воден от Камило Плачи. 

„Изключително съм горд, че имах възможността да се срещна с папа Франциск във Ватикана. Поводът бе да представя на папата мащабния международен проект „Градината на света“, който ще реализираме в Пазарджик. Проектът и целият град получи благословията на папа Франциск, а на Негово Светейшество поднесох и подарък – златен житен клас, който е символът на „Градината на света“. Също така подарих и специална тениска на волейболния ни шампион „Хебър“ от златния требъл през миналата година с автографи от играчите на отбора“, похвали се кметът Тодор Попов! 

„Хебър“ е еталон за качество в българския волейбол, а букмейкърската компания efbet оперира успешно и на италианския пазар вече няколко години.

Волейболът в Пазарджик се радва на голям интерес и реализира сериозен прогрес в последните години. След като се изкачи в елита на родния волейбол, „Хебър“ вече има 2 шампионски титли, а освен това 3 пъти печели купата на страната. 

Отборът се намира в отлично финансово състояние благодарение на община Пазарджик и основните спонсори на тима, сред които е и един от водещите български букмейкъри – efbet

„Хебър“ е воден от Камило Плачи – треньора, извел България до последните значими успехи на страната ни на национално равнище. Сега той се стреми, заедно с ръководството на тима, да изведе и гранда от Пазарджик до непокорявани световни и европейски върхове. 

Букмейкърската компания efbet е известна с подкрепата си към българския спорт. Компанията оперира още на румънския и сръбския пазар, където също инвестира в местните клубове и спорт. Испания и Италия също са в портфолиото на компанията, където развитието продължава успешно последните няколко години.

- Реклама -

Последни новини