25.8 C
София
четвъртък, 13 юни 2024 г.
Категории:

С обща снимка с Ковачевски Петков се опита да замаже гафа с македонския си колега

Представете си гражданите на Република България и на Република Северна Македония да се радват на взаимно уважение, зачитане на правата им и просперитет.

Това написа българският премиер Кирил Петков и публикува снимка с македонския си колега Димитър Ковачевски по повод на коментарите за отрязаната снимка с американския държавен секретар Антъни Блинкен, която бе публикувана в неговия профил.

„Двете държави да способстват активно за развитието на общи компании, които да създават огромна добавена стойност заедно, да имат растящи икономики, да имат съвместни детски лагери, да имат общи концерти, да имат общи образователни програми, да няма граница между двете ни страни, да няма дискриминация, да няма език на омраза, да строим магистрали, да имаме модерни влакови линии. За много тези думи звучат като мечта, други организират всякакви провокации това да не се случи, трети просто не искат стабилност на Балканите. Аз и Димитър вярваме, че това е възможно, и няма да се поддаваме на провокации, а ще работим целенасочено и заедно, за да го постигнем. А на всички злонамерени страни просто мога да кажа: няма да ни спрете“, написа още Кирил Петков.

Източник и снимка: БГНЕС

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини