spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
неделя, 2 октомври 2022 г.
18.6 C
София
Категории:

Таен доклад за Кремъл: Санкциите наистина действат

Избрано

Санкциите, наложени от САЩ и Европейския съюз на Русия действат, а данните за обратното, които представя Кремъл, са пропагандни лъжи. Това сочи доклад за реалното икономическо състояние в Русия след налагането на западните санкции, с който разполага Bloomberg.

„Документът, който е плод на месеци работа на чиновници и експерти, е опит да се оцени реалното въздействие на икономическата изолация на Русия след нахлуването на президента Владимир Путин в Украйна. Той рисува много по-лоша картина от оптимистични послания, течащи от Кремъл“.

Авторите на публикацията са получили достъп до версия на документа, подготвена за срещата на най-високите представители на Руската федерация, се е провела при закрити врата закрити врати на 30 август.

Автентичността на документа е била потвърдена от хора, запознати с разговорите за икономическата ситуация в Русия, и не е била отречена и от руския министър на икономиката Максим Решетников, който в същото време омаловажи доклада до „аналитичен анализ, който използвахме за да преценим какво би се случило, ако не направим нищо.“

Последни новини