spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
неделя, 2 октомври 2022 г.
18.6 C
София

Таско Ерменков: „Газпром“ е единственият вариант за България

Избрано

„Газпром“ е единственият вариант за допълване на недостигащите ни количества“, заяви Таско Ерменков, член на НС на БСП. Определи действията на служебното правителство в областта на енергетиката като лутане. Прогнозира, че догодина проблемът с доставките на газ ще се влошат.

„Поради голямото търсене на втечнен газ възможността за закупуването му ще се минимализира. Освен това България е малък потребител на газ. Добре е отсега да подготвяме бъдещите си договори за газ, в това число и с „Газпром“, като внимаваме за ценообразуването. Във връзка с енергетиката ще бъдем по-категорични, защото икономика без надеждни източници на енергия е немислима“, допълни Таско Ерменков.

По темата за енергетиката той открои, че в последно време и представители от ДБ, в това число от „Зелените“, и от „Продължаваме промяната“ подкрепят тезата, „че не само, но без „Газпром“ ние трудно можем да решим газовите проблеми в България“.

Таско Арменков добави, че съжалява, че БСП не е успяла да убеди в правотата си своите партньори по време на управлението на правителството на Кирил Петков.

„Много са кандидатите, които се опитват да изместят БСП от политическата сцена, но всеки такъв опит завършва катастрофално за онзи, който го прави. Независимо от многообразието на мнения понякога в БСП, партията е достатъчно стабилна и мъдра и хората, които гласуват за нея, знаят, че подкрепят политиката, която тя провежда“, Таско Ерменков.

Подчерта, че Българската социалистическа партия е единствената, която изпълнява обещаното от нея по време на предизборната кампания.

„В момента върви смяна – едни по-наши социалисти ги назначаваме на местата на едни не по-наши социалисти. Още по-малко „Продължаваме промяната“, която е центристко-популистка партия, може да заеме лявото пространство“, заяви Таско Арменков.

Относно евентуално и бъдещо партньорство с „Демократична България“, Таско Ерменков обясни, че „когато националният интерес изисква да се решават въпроси, които са от национално значение като борбата с корупцията, вкарването на справедливост в съдебната система, която трябва да е еднаква за всички, тогава идеологически различия не може да има“.

Източник: БНТ

Последни новини