
60′
Време за готвене

4
Порции

7/10
Трудност

Необходими продукти:
- 1/2 кг телешки дроб
- 2 глави лук
- 1 ябълка
- 50 г краве масло
- 5 с.л. бяло вино
- сол
- черен пипер
- магданоз
Начин на приготвяне:
- Почистете телешкия дроб и го накиснете в оцетна вода за 20 минути.
- Отцедете дроба и нарежете на малки парчета.
- Загрейте част от маслото в тиган.
- Нарежете ябълката на малки кубчета и задушете в тигана до омекване.
- Прибавете нарязания на полумесеци лук и продуктите се задушават заедно, докато лукът омекне напълно.
- Подправете със сол и черен пипер на вкус и извадете от тигана.
- Добавете още масло в тигана и запържете нарязаният дроб за няколко минути.
- Добавете виното и оставете да се редуцира алкохолът.
- Върнете лука и ябълката в тигана и оставете ястието да се задуши за още няколко минути.
- Подправете още със сол и черен пипер на вкус и поръсете с накълцан магданоз.
Приятен апетит!