17.3 C
София
сряда, 19 юни 2024 г.
Категории:

Телешки дроб с ябълки

60′
Време за готвене

4
Порции

7/10
Трудност

Необходими продукти:

  • 1/2 кг телешки дроб
  • 2 глави лук
  • 1 ябълка
  • 50 г краве масло
  • 5 с.л. бяло вино
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз

Начин на приготвяне:

  1. Почистете телешкия дроб и го накиснете в оцетна вода за 20 минути.
  2. Отцедете дроба и нарежете на малки парчета.
  3. Загрейте част от маслото в тиган.
  4. Нарежете ябълката на малки кубчета и задушете в тигана до омекване.
  5. Прибавете нарязания на полумесеци лук и продуктите се задушават заедно, докато лукът омекне напълно.
  6. Подправете със сол и черен пипер на вкус и извадете от тигана.
  7. Добавете още масло в тигана и запържете нарязаният дроб за няколко минути.
  8. Добавете виното и оставете да се редуцира алкохолът.
  9. Върнете лука и ябълката в тигана и оставете ястието да се задуши за още няколко минути.
  10. Подправете още със сол и черен пипер на вкус и поръсете с накълцан магданоз.

Приятен апетит!

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини