- Реклама -

- Реклама -

22.8 C
София
сряда, 7 юни 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Теменужка Петкова: Ще приемем експерти от ДПС и ИТН за правителство

От ГЕРБ-СДС ще приемат експерти от ДПС и „Има такъв народ” за правителство, след като двете формации са заявили подкрепа за експертен кабинет. Това обяви в „Събуди се”по Нова тв депутатът Теменужка Петкова.

„Целта е да бъдат намерени наистина най-добрите експерти за всяка позиция, за да изведем България от кризите. В момента текат разговори, които ще продължат до понеделник, включително”, уточни тя.

Петкова подчерта, че от ГЕРБ-СДС ще изпълнят мандата и Мария Габриел ще представи пред президента състав и структура на Министерски съвет. От партията ще разчитат на подкрепа от „всеки един български народен представител, който милее за България и е достатъчно отговорен”.

Депутатът коментира, че приоритетът, свързан със смяната на главния прокурор, е бил третият подред в програмата на Мария Габриел. „Първият беше разрешаване на политическата криза, а вторият – стабилизиране на публичните финанси”, посочи Петкова. Тя допълни, че решението за смяната е взето заедно с парламентарната група, но не уточни дали е знаела за този приоритет предварително.

- Реклама -

Последни новини