- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_img

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
неделя, 4 декември 2022 г.
3.8 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Теодора Духовникова: Да се тупаш в гърдите, че си гей, е тъпо

Избрано

Теодора ДУХОВНИКОВА
Не си най-големият гъзар на света, защото си гей. Нито си най-фешън, нито си пет века обиколки напред, пред останалите тъпи, назадничави, скучни и дуднещи люде … Като тях си. Същият.
Може да си гей и да си тъп, като гьон. Може и да си брилянтният шум от оскъруайлдовско шампанско. Може да си модата в най-екзистенциалния й шик, а може и да си пълно фиаско. Карикатура. Като всички останали. Може да си лягаш с мъже и да си най-добрият човек на света. Може и да си животно. От Содом. Като всички останали. Да се тупаш по гърдите, че си гей, е тъпо. Точно толкова тъпо, колкото и да се криеш, че си. Изпитът, който държим на тая земя, се отнася за всички. И нито си отличник, защото си гей. Нито си двойкаджия. Защото си гей. Като всички останали си. А относно Небето, „дори Господ ще свика един ден Великият съд, кой съм аз, че да съдя ??? ( казва Мечев от Солунските Съзаклятници ).
Нямам нужда от прайд, за да засвидетелствам съпричастността си към някого. Съпричастна съм към всички, които ми харесват. Към тези, които не ми харесват, не съм съпричастна. Без значение от сексуалната им ориентация . Всяко нещо, което стане мода или истерия, е невярно. Айде, спокойно.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини