- Реклама -

- Реклама -

16.8 C
София
неделя, 28 май 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Терористи убиха двама израелци в Самария

Двама израелци бяха убити при палестинско нападение с огнестрелно оръжие в село Хувара в Самария, предаде израелската новинарска агенция ТПС за БТА.

Жертвите, и двете на възраст около двадесет години, са от близкото населено място Хар Брача.

Според Израелските сили за отбрана терористите са се врязали в колата на израелците, след което са открили огън по тях

Израелските сили за отбрана са започнали издирване на убийците.

„За съжаление това е много труден инцидент. Правителството трябва да промени парадигмата и да премине от отбранителен към нападателен режим. Не може посред бял ден терористите да си позволяват да стрелят по невинни цивилни“, заяви Йоси Даган, ръководител на регионалния съвет на Самария.

Нападението беше извършено в момент, когато израелски и палестински служители по сигурността се срещаха в Йордания, за да обсъдят начини за възстановяване на спокойствието в Юдея и Самария преди празника Рамазан. На срещата присъстват и официални представители на САЩ, Египет и Йордания.

Няколко израелски политици, включително министърът на националните мисии Орит Строк, призоваха премиера Бенямин Нетаняху да отмени участието на Израел в срещата на върха в Акаба.

„Няма място за среща на високо равнище с тези, които плащат на убийците на евреи. Тридесет години след споразуменията от Осло трябва да разберем, че Палестинската власт е проблемът, а не решението. Ние сами ще извършим подготовката за Рамазан, без помощта на тези, които се застъпват за нас“, заяви тя.

- Реклама -

Последни новини