- Реклама -

- Реклама -

13.5 C
София
неделя, 28 май 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Тома Биков: Ако няма правителство с първия мандат, няма да има и с втория

„Тезата за втория мандат е екстравагантна. Ако няма правителство с първия мандат, няма да има и с втория“, заяви по БНТ Тома Биков от ГЕРБ.

По думите му разговорите между ГЕРБ и ПП-ДБ са вариантът за излъчване на възможно най-стабилно правителство.

„Ако ПП-ДБ представят рационален и адекватен план за съставяне на правителство, ние сме готови, но не виждаме това, виждаме ексцентрични изпълнения. Опитваме се да създаден възможно най-стабилния вариант за съставяне на правителство, възможно най-нестабилният вариант е подкрепяйте ни, защото сме много симпатични, няма да допуснем такова нещо“, допълни Тома Биков.

Депутатът от ГЕРБ се включи по телефона по време на участие на ген. Атанас Атанасов от ПП-ДБ. По думите на генерала има тежка политическа криза, защото „парламентарната република цикли“.

„Първият мандат може да бъде връчен още утре. ГЕРБ трябва да отидат при президента с кандидат за премиер, Борисов трябва да има план по какъв начин ще реализира първия мандат, не мога да разбера защо пита нас. Ние като втора политическа имаме план как да действаме, бихме помогнали на Борисов, той е в тежка ситуация – да върне първия мандат, да дойде вторият при нас, ще го поканим на преговори и ще решим по какъв начин заедно да потърсим начин за излизане от кризата. Първият мандат няма да подкрепим, както и правителство, кадрувано от Бойко Борисов, това са нашите условия“, заяви Атанасов.

- Реклама -

Последни новини