spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
неделя, 2 октомври 2022 г.
18.6 C
София
Категории:

Тома Биков: Шансът да няма правителство не е никак малък

Избрано

„Шансът да няма правителство не е никак малък. За мен една от възможностите да има правителство е „Продължаваме промяната“ да имат максимално малък брой депутати“, заяви в „Денят започва“ Тома Биков от ГЕРБ.

Според него ПП не са в състояние да решат нито един проблем на страната.

„Каква точно ще бъде формата на управление, ако изобщо се стигне до такова нещо, ще се реши след изборите – дали коалиционно, има различни формати, в които може да се състави правителство и не трябва да се изключва нито един от тях“, допълни Тома Биков и подчерта, че при „Продължаваме промяната“ няма лидерство.

По думите му България има нужда от проевропейско управление.

Тома Биков призова да се направи опит да се преодолее политическата криза. Коментира темата с повишаването на цените на горивата така: „Проблемът е, че има само една фирма, която купува петрола, дава го на „Лукойл“ и после го продава на завишена цена. И го прави, защото е само една, ние казваме защо да не са 2. Има държавни компании, които могат да го направят, това увеличава конкуренцията“.

Според Биков България трябва да влезе в разговори с „Газпром“ заради очертаващо се артибражно дело по дългосрочния договор за доставка на газ.

„Трябва да се търсят възможности за дългосрочни договори извън „Газпром“, а договора с „Газпром“ да можем да го изпълним до края на годината, той така или иначе е подписан и има заявени количества“, каза още Тома Биков.

Източник: БНТ

Последни новини