9.7 C
София
неделя, 14 април 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Томислав Дончев: Защо МВР свали съобщението си от сайта за арестите

В България се извършват политически репресии. Това каза пред журналисти тази сутрин заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев пред Главна дирекция „Национална полиция“, където отново се събират депутати и симпатизанти на ГЕРБ.

„Няма нова информация, но първият въпрос, който трябва да задам, като правителството е решило да арестува лидерът на ГЕРБ – дали животът е станал по добър, дали цените на горивата и ел. енергията са намалени? Целта е да бъде счупен гръбнакът на опозицията, да няма хора, които да задават неудобни въпроси. Дългосрочната цел е да бъдат сплашени всички. Мисля, че се връщаме към времена от 30 години назад“, допълни Дончев.

Той е категоричен, че няма никаква злоупотреба с евросредства. „Защо  МВР си свали съобщението от сайта за арестите, което беше изпратено предварително. Там пишеше за арестувани лица, преди да са арестувани. Там пишеше за злоупотреба за евросредства, но се разбра, че такова нещо няма. Това е скалъпена политическа репресия. А това е лошо за българското общество и българската демокрация“, заяви Дончев.

„Менда Стоянова не е задържана, Владислав Горанов и Арнаудова са задържани и интересното е какво общо имат те с евросредства. Защо беше необходимо в тъмна доба, в 8 часа вечерта, защо беше необходимо вечерта да се прави това нещо“, допълни политикът.

Нямам информация за други задържани, но не ме карайте да правя прогноза какво ще се случи оттук нататък, заяви Томислав Дончев.  „Тук зад действията няма мисъл и разум. Надявам се, че колкото може по-скоро Борисов ще бъде пуснат, за да може да говори и опозицията да задава въпроси“.

Първото, което трябва да покажем, е че не ни е страх, защото целта на това упражнение е сплашване, категоричен е заместник-председателят на ГЕРБ.  „Всеки, който е недоволен, да си помисли как да постъпва. Затова трябва да покажем, че не ни е страх. Хора, които нямат нищо общо с политиката дори, изявиха желание да дойдат. Ще останем тук колкото е необходимо. По-късно ще се присъединим към колегите в центъра на София“.

 

Последни новини

- Реклама -