- Реклама -

- Реклама -

сряда, 29 март 2023 г.
-1.1 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

Топ урологът проф. Калоян Давидов оглавява Клиниката по урология в „Софиямед“

Изтъкнатият ендоуролог проф. Калоян Давидов се присъединява към екипа на УМБАЛ и ДКЦ „Софиямед“, съобщиха от лечебното заведение. Проф. Давидов застава начело на екипа на Клиниката по урология в болницата, като ще консултира и на кабинет в ДКЦ „Софиямед“ – БЛОК1. Той ще преглежда всеки вторник, четвъртък и събота, а пациентите могат да запишат час на тел. 02 465 0000, 0895 555 444 или онлайн през платформата на Superdoc.bg

В УМБАЛ проф. Давидов ще извършва роботизирани и миниинвазивни оперативни интервенции за лечение на простата, бъбреци, пикочен мехур, запушвания или стеснения по отделителната система, както и доброкачествени и злокачествени образувания на мъжката полова система.

Проф. Давидов завършва медицина през 1994 г. По време на последвалата му редовна военна служба служи като лекар на поделение в Българската армия. От 1996 до 2000 г. специализира „Урология“ като клиничен ординатор в Клиниката по урология на МУ-София в Александровска болница. От 2000 до 2004 г. е ординатор в същата институция. През 2004 г. след конкурс е избран за асистент в катедра „Урология“ на МУ София. През 2006 г. започва работа в новосъздадената болница „Токуда“ като началник на отделението, а по-късно на Клиниката по урология. От 2014 до януари 2023 г. е и неин медицински директор.

През 2017 г. защитава дисертация на тема „Лазерна хирургия на простатата“. През 2018 г. е избран за доцент по урология, а през 2022 г. за професор.

През 2008 г. става първият български хирург, оперирал простата с лазер. Специализирал е неколкократно в болниците на Д-р Токуда в Япония. Има специализация по холмиум-лазер хирургия на простатата в Кеймбридж, Обединеното кралство. Специализира перкутанна хирургия за бъбречни камъни и лапароскопия в Университета в Патра, Гърция.

Член е на Европейската и на Американската урологична асоциация. Асоцииран член е на борда на EULIS- организацията за бъбречно-каменна болест към Европейската урологична асоциация.

Активен участник в множество национални, международни конгреси, симпозиуми и семинари. Провежда курсове по миниинвазивни методи за лечение на бъбречно-каменна болест и лазерна хирургия на простатата в международната програмата за обучение Vista на Cook Medical. Ръководител е на програми за специализация по урология.

През 2016 г. е сертифициран за работа с хирургичната роботизирана платформа Da Vinci и в екип осъществява над 700 операции за рак на простатата, доброкачествени и злокачествени операции на бъбрека, рак на пикочния мехур и пластични реконструкции на пикочопроводите.

Той е първият български уролог, посочен за обучаващ хирург в образователната програма на фирмата, производител на робота Da Vinci. Автор е на монографична книга на тема „Роботизирани oргансъхраняващи операции при рак на бъбрека“, както и на множество научни публикации в национални и чуждестранни научни списания.

От януари 2023 г. е началник на Клиниката по урология в УМБАЛ „Софиямед“.

 

- Реклама -

Последни новини