- Реклама -

- Реклама -

22.8 C
София
сряда, 7 юни 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Транспортна стачка парализира Германия

Поредна транспортна стачка парализира Германия. Засегнат е междуградският транспорт, както и някои от големите летища в страната.

За момента няма информации за нетипично големи задръствания дори и в сутрешните пикови часове, когато хората бързаха за работните си места. Стачката започна в 03:00 сутринта местно време и приключи малко преди обед. Това обаче не означава, че и в следобедните часове всичко ще върви по график, очакват се закъснения и натовареност по гарите.

Освен стачката на железниците, има стачки и на някои германски летища, въпреки че този път синдикатите отричат координация помежду си. Стачни действия имаше още вчера на летище Кьолн-Бон, в Дюселдорф и Хамбург. Само за вчерашния ден засегнатите пътници на трите летища бяха около 100 000 души.

Стачките продължават и днес като към стачните действия се присъединява и летището в Щутгарт и Карлсруе, Баден-Баден.

Справка на сайта на летище София показва, че са отменени полети от и за Хамбург и Кьолн.

С поредната стачка преди преговори синдикатите искат да засилят натиска върху работодателите за повишение на възнагражденията в стачкуващите сектори.

Обществото е разделено относно стачките, едни проявяват разбиране, а други не. А на въпроса дали това ще е последната стачка, краткият отговор е – вероятно не. Синдикатите изразиха готовност за дълги стачни действия при необходимост.

- Реклама -

Последни новини